Tervetuloa koko perheen lelumuseoon!

 

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä on Espoon Tapiolassa, Näyttelykeskus WeeGeellä sijaitseva lelu- ja leikkikulttuurin erikoismuseo. Museon kokoelmanäyttelyssä tutustutaan suomalaisten lasten lelujen ja leikin historiaan 1800-luvun lopulta nykypäivään. Museo järjestää myös erikoisnäyttelyitä ja tallentaa lelu- ja leikkiperinnettä, lapsuuteen liittyvää aineistoa ja historiaa sekä kartuttaa esine- ja valokuvakokoelmiaan tulevien sukupolvien iloksi ja opiksi.

 

Lelumuseo Hevosenkenkä on koko perheen museo, jossa leikkiminen on ehdottoman sallittua! Museossa on useita toiminnallisia leikkipisteitä, kuten kestosuosikki liukumäki, keppihevostalli ja ruutuhyppelypaikka. Järjestämme myös säännöllisesti yleisöopastuksia lapsille ja aikuisille sekä tilauksesta ryhmille. Yleisölle avoimissa työpajoissa kaikenikäiset pääsevät käyttämään mielikuvitustaan ja luovuuttaan. Museossa järjestetään myös vuosittain useita isompia ja pienempiä tapahtumia, kuten koko talon Lasten museofestarit keväällä, Espoo-päivä elokuussa, Kurpitsajuhlat Halloweenin aikaan ja joulutapahtuma marraskuun lopulla. Tervetuloa!

 

Toiminta-ajatus

Hevosenkengän toiminta-ajatus on tarjota kokonaisvaltaisia elämyksiä lapsille ja aikuisille, herättää oivalluksia ja elämyksiä, kannustaa luovuuteen ja kehittää lastenkulttuuria.

 

Visio

Hevosenkengän visio on olla tunnettu korkealaatuisesta ja monipuolisesta, kaikille lapsille ja perheille suunnatusta kulttuuritoiminnasta. Hevosenkenkä on vahvasti espoolainen, mutta toimii myös laajemmin Suomessa ja kansainvälisesti.

 

Arvot

Hevosenkengän kaikkea toimintaa ohjaavat arvot ovat lapsilähtöisyys, suvaitsevaisuus, korkea laatu, luova rohkeus, lämpö ja sydämellisyys sekä ilo ja huumori.

 

Hevosenkenkä on satujen koti ja leikin laboratorio

 

Lelumuseo on suljettu
Leksaksmuseet är stängt
Toy Museum is closed