Verkstäder

Verkstäder

 

Låt fantasin flöda! I Finlands Leksaksmuseum Hevosenkenkäs verkstäder gör vi av återvinningsmaterial leksaker eller redskap som kan utnyttjas i lekar. Verkstädernas teman varierar enligt specialutställningarna. Verkstäderna kan skräddarsys enligt beställarens önskemål.

Pris vardagar och lördagen under museets öppethållningstider 80 €/h.

Rekommenderat maximiantal deltagare i vår verkstadslokal är 15 personer. Bokning gärna minst två veckor i förväg.

OBS! Gruppstorlekarna har begränsats så att säkerhetsavstånden kan hållas: på verkstäder 8 pers. + gruppledarna.

Frågor och bokningar: tel. 0505900137 eller lelumuseo[a]hevosenkenka.fi

 
På land, luft och hav -verkstad

I verkstaden på land, luft och hav kan barnen planera och tillverka ett helt eget fordon av återvinningsmaterial. Verkstaden lämpar sig för alla åldrar från och med 4 år. Längd 30 – 45 minuter.

Blinka lilla reflex där -verkstad

I verkstaden Blinka lilla reflex där pysslar vi reflexer som reflekterar pysslaren. Denna viktiga fotgängarhjälpare görs i verkstaden av reflextyg och pärlor. Verkstaden lämpar sig för alla åldrar från och med 4 år. Längd 30 – 45 minuter.

Neppisbilverkstad

I verkstaden fixar deltagarna till klassiska neppisbilar. Är din bil tävlingsbanans snabbaste eller stiligaste åkdon? Verkstaden räcker ca 30 minuter.

Käpphästverkstad

I verkstaden tillverkar och syr deltagarna en käpphäst av en yllesocka och ett kvastskaft. Du kan ta med en egen yllesocka! Verkstadens längd är ca 1,5 timmar. Vi rekommenderar verkstaden för över 7-åringar. I samband med födelsedagspaketet är tilläggskostnaden för käpphästverkstaden 40 €.

Lego-nyckelring -verkstad

I verkstaden pysslar vi Lego-nyckelringar enligt egen stil och smak. Den världsberömda klossen dekoreras med pärlor och förvandlas till ett fint hängsmycke som man kan exempelvis pryda dagisväskan med. Verkstaden lämpar sig för alla åldrar från och med 4 år. Längd 30 – 45 minuter.

Julkalenderverkstad

I verkstaden gör vi en glad kalender med luckor inför julen. Verkstadens längd är ca 1 timme.

 

ÄNDRINGAR KAN SKE!Lelumuseo on suljettu
Leksaksmuseet är stängt
Toy Museum is closed