Specialutställningen Fordonslek

(26.3.2019-7.3.2021)

Åk ut på resa med piloten, sjökaptenen eller lokföraren! I specialutställningen betraktar vi resor och resande, fordon och trafiksäkerhet ur barnets synvinkel med leken som medel. Utställningen framställer trafiklekredskap och lekfulla fordon. Vi funderar lekfullt och insiktsfullt på resandets historia och trafikansvar tillsammans med barnet. I den aktivitetsbaserade och upplevelserika utställningen kan du stiga in i trafikens värld och i säten på olika fordon, och prova dina kunskaper om trafikregler. I utställningsplaneringen har museet samarbetat med såväl specialmuseer inom trafikens område som proffs inom teatervärlden. I kringprogrammet ingår museiteater som stöder trafikfostran, dramaguidningar, evenemang och verkstäder. Framåt marsch!