Lör 31.8 Barnens Cykelfest kl. 11-15

På Esbodagen arrangerar Leksaksmuseet Hevosenkenkä Barnens Cykelfest på WeeGee-husets gård. Under evenemanget kan du åka på teknikbanan, besöka hjälmkliniken, prova cykelhjälmens säkerhet, repetera trafikregler, besikta cykeln, fylla i cyklarekorten och delta i en cykelorientering.

Program utanför WeeGee kl. 11-15

Regeltävling

På Trafikskyddets punkt får du ditt eget cyklarekort och får råd och handledning om trafiksäkerhet på cykel. I regeltävlingen får du prova på hur bra du minns cykelrelaterade trafikregler.

Minihjälmpunkten

På Trafikskyddets minihjälmpunkt får vi se varför hjälmen är så viktig då man cyklar. På den skojiga och undervisande punkten lär du dig varför det lönar sig även för hönsägg att använda hjälm då de cyklar.

Hjälmkliniken

Barnens trafikstad leder och lär till att använda cykelhjälm rätt. På hjälmkliniken lär du dig det rätta sättet att fästa hjälmen.

Cykelbesiktning

Yelpys rörliga cykelunderhåll ger råd i frågor som gäller cykelunderhåll och besiktar cyklarna. På cykelbesiktningen får du veta din cykels riktiga kondition.

Teknikbana

På Leksaksmuseets teknikbana övar vi i cykelfärdigheter såsom precision, sicksack och bromsning. På teknikbanan kan du testa dina cykelfärdigheter.

Program på Leksaksmuseet kl. 11-17 (WeeGee 2:a våning)

Cykelorientering kl. 11-17

På cykelorienteringen kan du leta efter cyklar i Leksaksmuseets utställning och delta i ett lotteri.