Fre 3.4 Åttiotalsklassträff kl. 17–21 EVENEMANGET FLYTTAS TILL HÖSTEN 2020

Fre 3.4 Åttiotalsklassträff kl. 17–21

OBS! EVENEMANGET FLYTTAS TILL HÖSTEN 2020

Leksaksmuseet välkomnar alla åttiotalets barn till en klassträff! Det utlovas underbart åttiotalsprogram såsom en paneldebatt om 1980-talet som en generationserfarenhet samt en frågesport om signaturmelodier från åttiotalet.

Läsordning

Loppunkt kl. 17–21 (Leksaksmuseet, 2 vån.)
Rasten är bäst! Pyssla nostalgiska pappersloppor eller fyll i vänboken i vardagsrummet på utställningen Åttiotalets barn.

Kompisfoto kl. 17–21 (Leksaksmuseet, 2 vån.)
Återvänd till klassfotografiernas åttiotal och ta en bild tillsammans med din kompis. Leksaksmuseets åttiotalsrekvisita hjälper dig till att skapa en äkta åttiotalslook.

Godiskiosk kl. 17–21 (Leksaksmuseet, 2 vån.)
Nummer ett för en mark och nummer fem för 50 penni! Byt dina euron mot gamla mark och köp ditt favoritåttiotalsgodis och gör underbara åttiotalsfynd.

Retrospelhörna kl. 17–21 (Leksaksmuseet, 2 vån.)
Dataklassen är tillbaka! På denna avslappnade dataklassen kan du spela åttiotalsskolbarnens favoritspel. Sitt ner i säckstolen och se om du fortfarande bemästrar spelen.

Musikquiz kl. 19 och 20 (Wirkkala-kabinetten, 1 vån.)
Känner du igen 1980-talets största hits? I Musikquizen kan du testa ditt minne.

Paneldebatt om Åttiotalets barn kl. 18.0018.45 (Wirkkala-kabinetten, 1 vån.)
Journalisten Aino-Mari Tuuri modererar panelen som diskuterar åttiotalsbarndomen som en generationserfarenhet. I debatten medverkar riksdagsledamoten Paavo Arhinmäki, konstnären Mari Kasurinen känd från verken My Little Pop Icons, journalisten Henna-Kaisa Sivonen som skrev Kasarikirja, samt forskaren och årets spelpedagog Mikko Meriläinen.
Debatten på finska.

Verkstad för serietidningsbokmärken 19.1520.45 (Leksaksmuseet, 2 vån.)
Den internationellt kända bildkonstnären Mari Kasurinen håller en bildkonstlektion där man kan tillverka bokmärken av 80-talets favoritserietidningar.

Obs.! Gratis inträde!