Museoteatteri

 

Lelumuseo Hevosenkenkä toimii samassa organisaatiossa Teatteri Hevosenkengän kanssa. Yhdessä ne muodostavat Hevosenkengän lastenkulttuurikeskuksen. Yhteistyössä teatterin kanssa museo tuottaa näyttelyihin liittyen museoteatteriesityksiä, joita voi myös tilata museon ulkopuolelle. Tupaantuliaiset-erikoisnäyttelyyn tuotettiin ensi kertaa perheen pienimmille, vauva- ja taaperoikäisille vanhempineen suunnattua museoteatteria.

Lelumuseo Hevosenkengässä vauva- ja taaperoteatteriesityksiä nähdään seuraavan kerran maaliskuussa 2018. Seuraavat esitykset ovat tilattavissa myös museon ulkopuolelle, ja niitä on pidetty esimerkiksi kirjastoissa ja kulttuurikeskuksissa. Aikataulujen, ja hintojen suhteen, ota yhteyttä Museonjohtaja Johanna Rassiin p. 050 5767677, johanna.rassi (at) hevosenkenka.fi.

 

Ensimmäinen koti

4 – 12 kk vauvoille vanhempineen
Ensimmäinen koti on vauvateatteriesitys, jossa vauvakatsojille esitellään kodin eri elementtejä ja tiloja. Esityksen perustana on aistihavaintoihin ja rytmiikkaan pohjautuva esineteatterimainen ilmaisu. Esitykseen mahtuu kerralla 10 vauvaa vanhempineen.

 

Muuttomies

1 – 2 -vuotiaille vanhempineen
Muuttomies on humoristinen sooloesitys, jonka aiheena on kodin löytäminen. Esityksessä seikkailee omaisuutensa, muistojensa ja ystäviensä kanssa matkusteleva Nomadi. Akrobaattinen Nomadi osaa puhua vain nonomadia eli tuntematonta, höpsötykseltä kuulostavaa muinaisnomadien kieltä. Mistä hän voisi löytää kodin? Esitykseen mahtuu 15 lasta vanhempineen.

 

Molemmat esitykset ovat Eero Ojalan sooloesityksiä. Esitysten kesto on n. 30 min.