La 29.8. Espoo-päivä: Lasten liikennekarnevaalit klo 11-15

La 29.8. Espoo-päivä: Lasten liikennekarnevaalit klo 11 – 17

Espoo-päivän kunniaksi Lelumuseo Hevosenkenkä järjestää WeeGee-talon edustalla Lasten liikennekarnevaalit yhdessä Liikenneturvan ja Lasten liikennekaupungin kanssa. Tapahtumassa pääsee ajamaan polkuautoradalla, kurvamaan autopesulaan, harjoittelemaan suojatien ylitystä, kertaamaan liikennesääntöjä, osallistumaan myyräjahtiin ja mahdollisesti tapaamaan liikennepoliisin. Tervetuloa viettämään kesän hauskinta liikennetapahtumaa koko perheen voimin!

Ohjelma klo 11-15 (WeeGeen edusta)

Autopesula klo 11-15
Tervetuloa asioimaan kaupungin hauskimpaan autopesulaan! Me pesemme, vahaamme, kiillotamme ja kuivaamme kulkuneuvosi tuossa tuokiossa. Lelumuseo Hevosenkengän autopesula tarjoaa upeat menopelit, joilla kurvaat vaivattomasti uskomattoman tehokkaaseen käsipesuun.

Suojatiepiste klo 11-15
Muistatko mitä pitää muistaa ennen suojatielle astumista? Liikenneturvan suojatiepisteellä kerrataan suojatien ylitykseen liittyvät ohjeet ja harjoitellaan suojatien oikeaoppista ylitystä.

Polkuautorata klo 11-15
Hyppää polkuauton kyytiin ja nauti ajamisen ihanuudesta! Lasten liikennekaupungin taitoradalla lapset pääsevät harjoittelemaan liikennesääntöjen noudattamista ja kokeilemaan polkuautoilua.

Sääntövisa klo 11-15
Liikenneturvan sääntövisassa pääset testaamaan, kuinka hyvin muistat liikennesäännöt. Jaossa myös tietoa uudesta tieliikennelaista sekä uudistettu Jalan ja pyöräillen opas kaikille halukkaille.

Tapaa poliisi (tarkkaa aika ei tiedossa)
Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen liikennevalvonnan yksikkö on lupautunut resurssiensa puitteissa vierailemaan Lasten liikennekarnevaaleilla

Ohjelma klo 11-17 (Lelumuseo WeeGeen 2. kerros)

Suuri Myyräjahti klo 11-17
Helsingin metron tunnuskilpailusta kuuluisuuteen 1970-luvulla noussut Myyrä-hahmo on karannut Lelumuseon näyttelyyn. Löydä kaikki myyrät ja osallistu museokauppatuotepalkinnon arvontaan.

Lasten luova lauantai -työpaja goes liikenne klo 12-14
Anna mielikuvituksesi lentää! Työpajassa pääset askartelemaan unelmiesi liikennevälineen kierrätysmateriaaleista yhdessä vanhemman kanssa.

Rivstart i Fordonsleken -guidning kl. 13.30
Följ trafikledarens ledning och res in i trafikens spännande värld! På guidningen hoppar vi ombord specialutställningen Fordonslek och betraktar resandet och olika fordon på land, luft och hav, samt trafiksäkerhet ur barnets synvinkel.

Äkkilähtö Menopelileikkiin -opastus klo 15.00
Matkaa liikenneohjaajan opastuksella liikenteen ihmeelliseen maailmaan! Opastuksella hypätään Menopelileikki -erikoisnäyttelyn kyytiin tarkastelemaan kulkemista ja liikennevälineitä maalla, merellä ja ilmassa sekä liikenneturvallisuutta lapsen näkökulmasta.

Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Muutokset mahdollisia.

Kuva: Helsingin kaupunginmuseo