La 12.10. – Su 20.10. Syysloma Lelumuseossa

Lelumuseo Hevosenkengässä on tarjolla monenlaista mukavaa puuhaa syyslomaa viettäville koululaisille. Koululaisten syyslomalla la 12.10. – su 20.10. Lelumuseo Hevosenkengässä on tarjolla monenlaista mukavaa puuhaa syyslomaa viettäville koululaisille. Lelumuseon syysloman ohjelmassa on mm. suunnistusta, askartelua sekä opastuksia. Syysloman aikana Lelumuseolla vietetään Loista liikenteessä! -heijastintapahtumaa sekä valtakunnallista Satupäivää. Lämpimästi tervetuloa!

La 12.10.- Su 20.10 Suuri myyräjahti (non-stop)

Helsingin metron rakennushankkeessa 1970-luvulla kuuluisaksi noussut Myyrä hahmo seikkailee syysloma viikolla Lelumuseolla. Myyrähahmot ovat  karanneet Lelumuseo Hevosenkengän Menopelileikki -erikoisnäytelyyn. Löydätkö kaikki suloiset myyrät Lelumuseosta? Kaikki myyräjahtiin osallistujat palkitaan pienellä yllätyksellä!

La 12.10. Loista Liikenteessä! -heijastintapahtuma  klo 12-16

Koululaisten syysloma startataan Lelumuseossa heijastinpäivällä. Lelumuseo Hevosenkenkä järjestää yhdessä Liikenneturvan kanssa koko perheen heijastinpäivän, jossa on tarjolla monenlaista ohjelmaa heijastintyöpajasta taskulampputestiin.

Su 13.10. Lelujen kertomaa -opastus klo 15

Opastuksella katsellaan yhdessä museon Laiva on lastattu leluilla -perusnäyttelyn vanhimpia leluja ja kuunnellaan, millaisia tarinoita niillä on kerrottavanaan. Millaista tarinaa kertovatkaan 90-vuotias Anna-Liisa -nukke ja satavuotias aseman nalle? Opastus lähtee museon ovelta ja se sisältyy pääsylipun hintaan.

Ti 15.10. Kasari aamunavaus klo 11

Lelumuseo Hevosenkengän Kasarin lapset pop-up -näyttely avautuu aamunavauksella 1980-luvun hengessä! Kasarin lapset on omistettu ihanan kamalalle 80-luvulle, jossa seikkaillaan pastellinväristen ponien, krepattujen hiusten ja c-kasettien kiehtovassa maailmassa! Kasariaamunavaus Lelumuseolla pitää sisällään mm. Annen aamujumpan sekä aamukahvit kasariherkkujen kera!

Ti 15.10. – Pe 18.10. Museopolku -kierros klo 14.30

Museopolku-kierros tarjoaa leikkisää päänvaivaa syyslomaa viettäville koululaisille. Museon kokoelmaan tutustutaan visaisten arvoituskorttien avulla. Lopuksi päästään askartelemaan ja vielä testaamaankin omia tuotoksia.

Pe 18.10. Satupäivän juhlat klo 12-18

Lelumuseo juhlistaa valtakunnallista Satupäivää tarjoamalla lapsille monenlaista satuaiheista ohjelmaa yhdessä Lelumuseon museon ystävien kanssa. Lelumuseon pajasta muuttuu Satupäivän ajaksi satujen pesäksi, jossa voi kuunnella satuja, osallistua sadutukseen, lukea itse satuja sekä piirtää ja väritellä satuhahmoja. Tarjolla myös pientä satuaiheista tarjottavaa.

La 19.10. Lasten lennokkipäivä klo 12-16

Lelumuseo Hevosenkenkä järjestää yhdessä Suomen ilmailumuseon ja Lelumuseon ystävien kanssa 8-12-vuotiaille lapsille suunnatun yhden päivän mittaisen lennokkipäivän. Päivän aikana sukelletaan ilmailun ihmeelliseen maailmaan molemmissa museoissa ja valmistetaan oma EKA alkeisliidokki. Ilmoittautuminen: lelumuseo@hevosenkenka.fi tai 050 590 0137. Osallistumismaksu 28 €/lapsi. (sisältää vakuutukset, materiaalit, ohjauksen, pääsy- ja matkaliput sekä pienen välipalan)

La 19.10. Lasten luova lauantai klo 13-15

Anna mielikuvituksesi lentää! Lasten luovissa lauantaissa askarrellaan Lelumuseon tarjoamista kierrätysmateriaaleista yhdessä vanhemman kanssa. Työpaja sisältyy pääsylipun hintaan.

Su 20.10. Äkkilähtö Menopelileikkiin -opastus klo 15

Matkaa liikenneohjaajan opastuksella liikenteen ihmeelliseen maailmaan! Opastuksella hypätään Menopelileikki -erikoisnäyttelyn kyytiin tarkastelemaan kulkemista ja liikennevälineitä maalla, merellä ja ilmassa sekä liikenneturvallisuutta lapsen näkökulmasta. Opastus lähtee museon ovelta ja se sisältyy pääsylipun hintaan.