Koe Lelumuseo etänä poikkeusaikana

Koe Lelumuseo etänä poikkeusaikana

 

Lelumuseo Hevosenkengän voi kokea myös kotisohvalta käsin! 

 

Tutustu näyttelyihin ja kokoelmaan

Museomme perusnäyttelyyn Laiva on lastattu leluilla ja erikoisnäyttelyyn Menopelileikki on julkaistu virtuaaliopastuksia. Ne on suunnattu erityisesti alakoululaisille, mutta sopivat kaikenikäisille.

Esine- ja valokuvakokoelmiamme on julkaistu Suomen museoiden, kirjastojen ja arkistojen yhteisessä hakupalvelussa Finnassa.

Kurkistus kokoelmaan -verkkonäyttelyssä on esitelty kokoelmamme aarteita niin näyttelystä kuin varastojen kätköistä.

Hae inspiraatiota

Museomme Facebook- ja Instagram-tileillä julkaistaan joka päivä tekemisvinkki lapsiperheille. Vinkkien avulla esitellään myös museon esine- ja kuvakokoelmaa.

Lauantaisin julkaisemme kivan ja helpon askarteluvinkin samoilla some-kanavilla niin kauan kuin Lelumuseon lasten luovat lauantait on peruttu (vähintään 31.5. saakka). Askarteluvinkkien ohjevideo jää myös Instagramin profiilisivumme kohokohtiin.

Auta Lelumuseota!

Pyydämme myös teiltä, hyvä yleisömme, apua tulevaan näyttelyuudistukseemme. Poikkeuksellinen lapsuus -nykydokumentointihankkeessa perheet tallentavat poikkeustilan aikaista arkeaan museolle. Ilmottaudu mukaan!

Keräämme niin ikään muistitietoa eri aikojen lapsuudesta ja leikeistä, myös nykyajasta. Vastaa aikuisille suunnattuun kyselyyn tai haastattele lastasi hänen lempileluistaan!

Viihdy kanssamme

YouTube-kanavallamme on julkaistu muutama pilke silmäkulmassa tehty video museostamme. Mitä poikkeusajan eristyneisyys saakaan museo-oppaat tekemään? Aprillipäivän videossa otetaan ilo irti Lelumuseon leikkimahdollisuuksista ja vappuvideolla nähdään erään leluparin rakkaustarina.

Testaa tietosi! Jokaisena toukokuun perjantaina julkaisemme Instagram– ja Facebook-sivujen tarinoissa Leluvisan. Visat jäävät myös Instagram-tilimme kohokohtiin.