Koristekuva

Tapahtumakalenteri

Yleisölle avoimet opastukset, työpajat ja tapahtumat

Lelumuseo Hevosenkengässä on koko perheen opastus lauantaisin klo 15 ja aikuisille suunnattu opastus kuukauden ensimmäisenä lauantaina klo 13.30. Sunnuntaisin järjestetään avoin askartelutyöpaja klo 13 - 15 ja noin kerran kuussa ohjattu teematyöpaja. Opastusten ja työpajojen tarkemmat teemat näet alta. Kurkkaa myös Näyttelykeskus WeeGeen tapahtumakalenterista, mitä talon muissa museoissa tapahtuu!

HUOM! Museo on suljettu 6.-22.3.2017 näyttelynrakennuksen vuoksi.

Pahoittelemme häiriötä! Avaamme jälleen torstaina 23.3., ja tuolloin museossa avautuu myös Tupaantuliaiset -erikoisnäyttely.

 

Pe 24.3. Peli-ilta klo 17 - 19

Tervetuloa pelaamaan kaikenikäisille sopivia seura-ja lautapelejä Lelumuseoon. Vapaa pääsy perjantaisin klo 17-19.

La 25.3. Lelujen kertomaa -opastus klo 15

Tällä koko perheen kierroksella tutkitaan erityisesti museon vanhimpia leluja ja kuullaan niihin liittyviä tarinoita. Opastus sisältyy pääsylipun hintaan ja lähtee Lelumuseon ovelta.

Cms image

Su 26.3. Avoin askartelutyöpaja klo 13-15

Tule askartelemaan mitä ikinä keksitkään museon tarjoamista materiaaleista yhdessä vanhemman kanssa. Työpaja sisältyy pääsylipun hintaan.

Ma 27.3. Ensimmäinen koti -vauvateatteriesitys klo 14

Ensimmäinen koti on vauvateatteriesitys, jossa vauvakatsojille esitellään kodin eri elementtejä ja tiloja. Esityksen perustana on aistihavaintoihin ja rytmiikkaan pohjautuva esineteatterimainen ilmaisu. Mukaan mahtuu kerralla n. 10 vauvaa vanhempineen, ja se soveltuu 4-12 kuukautta vanhoilla vauvoille.
Esitys on Eero Ojalan sooloesitys ja sen kesto on n. 30 min. Liput 8 € / vanhempi lapsen kanssa. Ilmoittautuminen viimeistään viikkoa ennen: lelumuseo[a]hevosenkenka.fi tai 050-5900137. Liput WeeGeen infosta. Lisätietoja täältä.

Cms image

Pe 31.3. Muuttomies -taaperoteatteriesitys klo 10

Muuttomies on 1-2-vuotiaille suunnattu humoristinen sooloesitys, jonka aiheena on kodin löytäminen. Esityksessä seikkailee omaisuutensa, muistojensa ja ystäviensä kanssa matkusteleva Nomadi. Akrobaattinen Nomadi osaa puhua vain nonomadia eli tuntematonta, höpsötykseltä kuulostavaa muinaisnomadien kieltä. Mistä hän voisi löytää kodin? Mukaan mahtuu 10 - 15 lasta vanhempineen.
Esitys on Eero Ojalan sooloesitys ja sen kesto on n. 30 min. Liput 8 € / vanhempi lapsen kanssa. Ilmoittautuminen viimeistään viikkoa ennen: lelumuseo[a]hevosenkenka.fi tai 050-5900137. Liput WeeGeen infosta. Lisätietoja täältä.

Cms image

1.-2.4. Lasten museofestarit WeeGeellä - Paluu kasarilapsuuteen klo 11 - 17

Tervetuloa aikamatkalle 1980-luvulle karaoken, Levyraadin, Nintendon, Star Warsin, My Little Ponyn ja piirtoheittimien maailmaan!

WeeGeen perinteisillä lasten museofestareilla kurkistetaan isien ja äitien lapsuuden aikaan, kun lavalle nousevat muun muassa Gommi ja Pommi (M.A. Numminen ja Pedro Hietanen) sekä Timo Taikuri. Tapaa hyväntekeväisyysjärjestö Nordic Garrisonin ihka oikeat Tähtien sota -hahmot! Kasarilookin voit hakea Salon Pepe Åhmanin kasarikampaamosta ja oikeaa festarifiilistä vaikkapa lasten Vekaraokesta tai Levyraadista. Koko talo on täynnä ihanan nostalgista ja retroa ohjelmaa sisäänpääsylipun hinnalla! Ilmainen bussikuljetus Kiasmalta klo 11-15. Katso koko ohjelma täältä.

Tapahtuma on osa Paluu lapsuuteen - vuosikymmenten toivotut -tapahtumasarjaa, joka kuuluu viralliseen Suomi100-juhlavuoden ohjelmaan.

Hei sinä kasarilapsi, löytyykö kuva-albumistasi hauska muisto? Lisää se Instagramissa #weegeegoeskasari. Kuvista tehty kooste on esillä koko tapahtuman ajan WeeGeen aulassa. Kaikkien 31.3. mennessä kuvansa lähettäneiden kesken arvomme pääsylippuja tapahtumaan!

Cms image Cms image

 

MUUTOKSET MAHDOLLISIA!