Koristekuva

Tapahtumakalenteri

Yleisölle avoimet opastukset, työpajat ja tapahtumat

Lelumuseo Hevosenkengässä on koko perheen opastus lauantaisin klo 15 ja aikuisille suunnattu opastus kuukauden ensimmäisenä lauantaina klo 13.30. Sunnuntaisin järjestetään avoin askartelutyöpaja klo 13 - 15 ja noin kerran kuussa ohjattu teematyöpaja. Opastusten ja työpajojen tarkemmat teemat näet alta. Kurkkaa myös Näyttelykeskus WeeGeen tapahtumakalenterista, mitä talon muissa museoissa tapahtuu!

Pe 28.4. Peli-ilta klo 17 - 19

Tervetuloa pelailemaan kaikenikäisille sopivia seura- ja lautapelejä! Vapaa pääsy perjantaisin klo 17-19.

La 29.4. Lelujen kertomaa -opastus klo 15

Tällä koko perheen kierroksella tutkitaan erityisesti museon vanhimpia leluja ja kuullaan niihin liittyviä tarinoita. Opastus sisältyy pääsylipun hintaan ja lähtee Lelumuseon ovelta.

Cms image

Su 30.4. Lelumuseo on suljettu

Iloista vappua!

La 6.5. Lelujen ja leikkien historiaa -opastus klo 13.30

Tällä aikuisille suunnatulla opastuksella muistellaan yhdessä lapsuuden ja lelujen historiaa aina 1800-luvulta 2000-luvulle saakka. Opastus lähtee museon ovelta ja se sisältyy pääsylipun hintaan.

Cms image

La 6.5. Lelujen tupaantuliaiset -opastus klo 15

Lelut ovat kutsuneet koko perheen tupaantuliaisiin! Kierroksella tutustutaan Tupaantuliaiset-erikoisnäyttelyyn ja katsotaan kotia ja kotileikkejä niin läheltä kuin kaukaakin. Opastus lähtee museon ovelta ja se sisältyy pääsylipun hintaan.

Su 7.5. Avoin askartelutyöpaja klo 13-15

Tule askartelemaan mitä ikinä keksitkään museon tarjoamista materiaaleista yhdessä vanhemman kanssa. Työpaja sisältyy pääsylipun hintaan.

La 13.5. Eläimellinen satukierros klo 15

Tervetuloa mukaan eläimelliseen meininkiin! Tällä koko perheen kierroksella etsitään museosta eläinleluja ja kuullaan niihin liittyviä satuja. Opastus sisältyy pääsylipun hintaan ja lähtee Lelumuseon ovelta.

Cms image

Su 14.5. Äitienpäivän korurasia -työpaja klo 13 - 15

Äitienpäivän kunniaksi Lelumuseolla askarrellaan korurasioita klo 13 - 15. Mukavaa yhteistä sunnuntaipäivää voi täydentää vaikkapa osallistumalla Suomen kellomuseon Suomalainen KORU -näyttelyn opastukselle klo 12 tai 14 ja korutyöpajaan klo 15 - 17. Korurasiatyöpaja sisältyy WeeGeen pääsylipun hintaan.

Cms image

La 20.5. SuomiDesignia fiftari-twistillä klo 11 - 17

Lelumuseolla hypätään 60 vuotta ajassa taaksepäin, kun Paluu lapsuuteen - vuosikymmenten toivotut -tapahtumasarja jatkuu 1950-luvun merkeissä. WeeGeen pihalla voi kokeilla pihaleikkejä 50-luvun tyyliin ja museolla askarrellaan paperinukkeja ja -lennokkeja. Tietoisku-opastukset valottavat 1950-luvun lapsuutta, jolloin keräiltiin muun muassa autokuvia kahvipaketeista, luettiin ensimmäisiä muumi-kirjoja, kuunneltiin Kuningaskobraa ja pelattiin Kadonnutta Afrikan tähteä. 1950-luvun lapsi, kuvittaja ja kirjailija Kristiina Louhi muistelee haastattelussa lapsuuttaan ja kokiskahvilassa voi nautiskella vuosikymmenen uutuusjuomaa. Tapahtuma on osa SuomiDesign-päivä WeeGeellä -tapahtumaa.

Ohjelma:

klo 11 - 17 Pihaleluja- ja leikkejä 1950-luvun tyyliin
WeeGeen etupihalla, sateen sattuessa kellarikerroksessa
Onnistuuko hula-vanteen pyöritys? Pysyvätkö käpylehmät aitauksessaan? Osutko ritsalla peltipurkkeihin? Tervetuloa kokeilemaan!

klo 11.30 - 13.30 Kokiskahvila
Lelumuseon pajassa
Kokiskahvilassa maistellaan 1950-luvun uutuuksia Coca colaa ja Jenkki-purukumia. Kahvilassa voi pelailla vaikkapa Kadonnutta Afrikan tähteä tai Pekka-peliä taikka lueskella Tammen Kultaisia Kirjoja.

klo 12.30, 14.30 ja 16.00 Tietoisku: Lapsuus 1950-luvulla
Lelumuseossa
Tietoisku-opastuksella tutustutaan 1950-luvun lasten muoti-ilmiöihin. Kahvipaketeista keräiltiin autokuvia, radiosta kuunneltiin Markus-setää ja Lauantai-illan toivottuja, ensimmäiset muovilelut tulivat kauppoihin ja Muumi-kirjoja suomennettiin. Suomalaista leludesignia edustivat muun muassa Juho Jussilan puulelut, Atelier Faunin muumi-peikot sekä Plaston muovileikkikalut.

klo 13.30 Haastattelussa 1950-luvun lapsi, kuvittaja ja kirjailija Kristiina Louhi
Lavalla, WeeGeen aulassa
Aino- ja Tomppa-kirjoista sekä lukuisista muista kuvituksista tunnettu kuvittaja ja kirjailija Kristiina Louhi kertoo haastattelussa omasta lapsuudestaan 1950-luvulla.

klo 14.30 - 16.30 Paperilelutyöpaja
Lelumuseon pajassa
Lelumuseon pajassa askarrellaan paperinukkeja ja paperilennokkeja.

Cms image

 

MUUTOKSET MAHDOLLISIA!